Vis mer

Vann og bakepulver er alt som skal til for at stekeovnen blir ren

Ja, du får den ren til jul!

(upublisert) Opprettet


Ovnen er for mange pyton å vaske og det kan være et ork å begynne på nå før jul. Men det skal ikke mye til for å få en skinnende ren stekeovn.

Les også: 9 geniale tips til matvarer du kan vaske med

SOL har samlet 4 triks til hvordan du lett får en plettfri ovn før jul:
 1. Vann og bakepulver


  Et av triksene i boka er «bakepulver-trikset». Alt du trenger er bakepulver, vann, tørkepapir og en klut.

  Bruk en klut og gjør hele ovnen våt med lunket vann. Så bruker du en hel boks bakepulver og smører inn. Du kan tilsette litt mer vann for å spre alt godt utover.

  Du vil se når bakepulveret har kommet i kontakt med vann, for da begynner det å bruse nokså kraftig. La så ovnen stå et par timer eller over natten. Du kan også slå på ovnen på svak varme (50 grader cirka), men dette trenger du ikke om du vil la den stå over natten.

  Finn frem tørkerullen, og tørk vekk vannet og skitten som lett kommer løs først. Ifølge nettsiden Newsner skal det meste komme løs uten for mye skrubbing og gnikking. 2. Natron og eddik


  Skal vi tro The Instructables, er natron og eddik alt du trenger for å få bukt med en møkkete komfyr. Strø et lag med natron i ovnen og spray deretter på eddik. Bre skummet som danner seg over hele flaten du ønsker å rengjøre.

  Når blandingen har fått virke i omlag 20 minutter, gnir du med skuresvamp i små sirkler til overflaten blir jevn. Ifølge Klikk fungerer trikset overraskende bra, til tross for at det ikke tar de hardeste flekkene.


 3. Grønnsåpe, oppvaskmiddel og vann


  Har du en ovn med glatt emalje gjør grønnsåpe susen til vasken. Smør emaljen med et raust lag av den fasteste typen grønnsåpe, og sett varmen på 100 grader.

  Skru av ovnen når såpen begynner å boble, og vask overflatene med vann når ovnen er blitt kald, skriver NRK.


 4. Salt, eddik og natron


  Med salt, eddik og natron skal du fint klare å vaske ovnen. Det egner seg ypperlig for å rengjøre innsiden av oven, men også ovnsdøren. Bland ingrediensene og gni blandingen på med en ren klut, før du skyller/vasker av.


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.