Syv alternative adventskalendere til kjæresten

Det trenger ikke å være så dyrt.

Jula er rett rundt hjørnet, og det er på høy tid å begynne å tenke på årets adventskalender. Vil du overraske kjæresten med en hyggelig adventskalender, men er lei den tradisjonelle pakkekalenderen, finnes det mange gode alternativer. SOL har samlet syv alternative adventskalendere du kan gi til kjæresten.

1. Fotokalender

Lag et fotoalbum spekket med gode minner og gi én side hver dag. Det kan være bilder fra opplevelser dere har delt sammen, fra kjæresten var liten eller fra hyggelige ting i hverdagen. Albumet vil vokse i størrelse etter hvert som julaften nærmer seg. I motsetning til en sjokoladekalender, er fotokalenderen noe kjæresten vil ha glede av i mange år. (FOTO: COLOURBOX)(FOTO: COLOURBOX)

2. Seriekalender

Finn en TV-serie dere har hatt lyst til å se lenge, og se en episode sammen hver dag. Hvis sesongen ikke har akkurat 24 episoder, er det ikke noe i veien for å se flere sesonger. Men husk at det bare er lov til å se én episode per dag! (FOTO: COLOURBOX)(FOTO: COLOURBOX)

3. Omtankekalender

Skriv ned fine ord på lapper og fordel de utover kalenderen. Kan være alt fra hva hvor mye kjæresten din betyr for deg til hvorfor han eller hun får deg til å le. Er du tom for ord, kan du bytte ut noen av lappene med hjerter eller Love Hearts. (FOTO: ROLF ØHMAN/SCANPIX)(FOTO: ROLF ØHMAN/SCANPIX)

4. Drikkekalender

Kjøp inn 24 flasker med kjærestens favorittdrikke, nummerer flaskene og legg de i en eske. Kjæresten får både slukket tørsten og får en hyggelig overraskelse hver dag. Det er selvsagt ikke noe krav om å drikke flasken samme dag, det går fint an å spare til en annen anledning. (FOTO: TROND ALSVIK)(FOTO: TROND ALSVIK)

5. Aktivitetskalender

Gi kjæresten din en opplevelse hver dag frem til jul. Det trenger ikke å være de altfor store tingene, men inkluder gjerne ting man er dårlig til å sette av ting til ellers. Det kan være alt fra å gå en romantisk tur, til å ha en spillekveld med venner eller en spadag. Gi kjæresten en romantisk gåtur i kalenderen. (Foto: Frank May / NTB scanpix)Gi kjæresten en romantisk gåtur i kalenderen. (Foto: Frank May / NTB scanpix)

6. Gavekortkalender

Lag et personlig gavekort til hver dag og gjem bak kalenderlukene. Varier mellom hyggelige gester og tjenester. Hjemmelaget middag, klesvask eller massasje er ting som trolig vil falle i smak. (FOTO: Signe Dons, Aftenposten)(FOTO: Signe Dons, Aftenposten)

7. Forberedelseskalender

Denne kalenderen krever en god del forberedelser, men kommer garantert til å bli godt mottatt. Dersom du skal gi kjæresten en reise i julegave, kan du bruke adventskalenderen til å forberede kjæresten til ferien. Du trenger ikke nødvendigvis å avsløre reisemålet før selveste julaften. Gi hint og små ting til ferien, så vil ventetiden frem mot 24. desember bli ekstra spennende. (COLOURBOX)(COLOURBOX)