Supert sølvpuss-triks for den late

Fungerer overraskende bra.

(upublisert) Opprettet
Sølvet må pusses med jevne mellomrom for å beholde glansen. Men særlig artig er det ikke. Da er det fint at det finnes enkle og effektive løsninger som gjør jobben for deg. Ved hjelp av salt, varmtvann og aluminiumsfolie fikk vi sølvkoppen i videoen til å skinne på 10 min. Trikset er velkjent på flere nettforum, men vi må si vi likevel lot oss overraske over hvor bra resultatet ble da vi forsøkte. Forklaringen skal være at saltet og aluminiumet starter en kjemisk reaksjon som reduserer sulfidet i sølvet. Det er sulfidet som lager de mørke flekkene på sølvet. Trikset skal ikke skade eller slite på sølvet mer enn vanlig sølvpuss ville gjort.

Levert av

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.