Snømåking og dugg i bilen: Bruk formfett og kattesand

5 geniale triks som kan redde vinteren.Vinterværet preger hele landet denne uka, med snø og minusgrader fra nord til sør. Men snart kommer også værskiftet, skriver Yr.no.

For selv om de fleste stedene i Norge har fått vinteren tett innpå seg den siste tida, kan puddersnøen snart bli til slaps.

SOL har samlet 5 triks som kan hjelpe deg gjennom vinteren: 

 1. Snømåking: Spray skuffen med formfett


  Ifølge DinSide kan et lurt tjuvtriks være å spraye måken med formfett, særlig om snøen er våt og klebrig.

  Da sklir den rett av, og du sparer mye anstrengelse.

  – Har du ikke formfett for hånden, fungerer det også å ta matolje på litt tørkepapir og gni det over måken, supplerer DinSide.

  Se også: Sjekk pensjonistenes geniale triks for å måke snø av taket (DBTV)


 2. Bli kvitt dugg med kattesand


  Dette trikset er like enkelt som det er effektivt. Alt du trenger er kattesand og en sokk. Putt en generøs mengde silica kattesand i sokken og knyt igjen. Kattesanden vil da absorbere fukt i bilen. Resultatet vil bli synlig etter bare et par dager.

  Pass på at sokken med kattesand ikke ligger løst i bilen når du kjører. Løse gjenstander kan nemlig være dødelige. 3. Bruk løk på ruten kvelden før


  Har du det travelt om morgenen? Spar deg selv litt tid ved å gni en halv rå løk på vinduene kvelden før. Dette trikset vil holde frosten fra å legge seg på glasset.

  Du kan også bruke blank sprit til å fjerne is på bilruta. Bland 2/3 sprit (blank vodka) og 1/3 med vann.


 4. Bruk sokker til vindusviskerne


  Bruk et sokkepar til å tre over vindusviskerne dine om natten. Volià – og du har vindusviskere uten snø og is dagen etter.


 5. Glatt: Bruk aske eller kattesand


  DinSide skriver at et smart strømiddel kan være aske. Strø peisaske på isen, helst et lite stykke unna inngangsdøra for å unngå søl, for at det skal bli mindre glatt.

  Du kan også lage din egen blanding av salt og kattesand. Saltet smelter snø/is og kattesanden trekker til seg fukten.


Legg til sol_no på SnapChat