Smarte triks du kanskje ikke visste om

Rengjøring er jo ikke nødvendigvis en fest. Vi har lett litt rundt på internettet etter triksene som gjør det litt lettere.

(upublisert) Opprettet
Latmannsløsninger eller smarte kjerringråd? Uansett; her er et knippe rengjøringstips fra kjente forbrukernettsteder, som forhåpentligvis gjør jobben litt enklere for deg.

Ti ting du kan fikse med salt

Salt er ikke bare til maten. Dinside.no har ti smarte husholdningstips der salt er hovedingrediens. Visste du for eksempel at salt kan brukes som sølvpuss? Les mer her, og få også med deg hvorfor du ikke bør helle salt på rødvinsflekker. Hvem skulle tro at salt kunne fikse så mye i huset? Klikk på bildet og les Dinside.nos ti smarte tips (foto: Colourbox)  

Enkel flekkfjerning

Hvem har vel ikke sølt kaffe, rødvin eller noe annet som setter skikkelige flekker på et teppe? Og siden man ikke bør bruke salt, trengs det en ny metode. Et smart triks er å smøre tannkrem på flekken! Ifølge Better Homes and Gardens, fjerner tannkremen flekken hvis du skrubber den inn i teppet. Fjern flekkene med tannkrem! Klikk på bildet for å få flere smarte rengjøringstips, blant annet hvordan du gjør stekeovnene ren med sitron. Uten å måtte skrubbe! (Foto: Colourbox)  

Stek vaffeljernet rent

Hvordan vasker man egentlig et vaffeljern? Klikk.no og Plusstid.no har en supermetode, nemlig ved å lage en «vaskevaffel» av salt, vann og hvetemel. Les her om hvordan den funker og hvordan man kan rengjøre annet elektrisk kjøkkenutstyr, trygt og enkelt. Rengjør vaffeljernet ved å lage en «vaskevaffel». Les mer hos Klikk.no og få flere smarte tips. (foto: Scanpix).  

13 vasketips med sitron

Hvem skulle tro at den sure saken kunne brukes til så mye? Klikk.no forteller at det er sitronens høye syreinnhold som gjør den så velegnet til å bruke til rengjøring. Både vinduene, mikrobølgeovnen og klesvasken blir renere med litt ekstra sitron. Få renere kjøkkenbenker, bad og møbler ved hjelp av sitron. Klikk.no har tipsene. (Foto: Colourbox)  

Fjern saltranden på skoene

Kulde, sørpe og veisalt er så godt som rett rundt hjørnet. Her er en super video som lærer deg hvordan du fjerner stygge saltstriper fra skoene:   Sånn, da har du fått et knippe smarte tips. Det eneste vi ikke kan hjelpe deg med er vel å faktisk gjøre det rent rundt deg. Det får du fikse selv.  
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer