Slik skreller du egg på sekunder

Smart hverdagstriks.

(upublisert) Opprettet
Noen vil kanskje si «Skreller ikke alle egg på den måten?» når de ser videoen. Men for de av oss som ikke før nå har oppdaget metoden, er dette nyttig lærdom.

Se og lær i videoen under - og husk at eggene må kjøles ned først:

Derfor er noen egg «umulige»

Du har helt sikkert vært borti dem. Eggene som er nærmest umulige å skrelle etter koking, og som ender opp med en kraterlignende overflate. Svaret på hvorfor det er sånn, ligger i eggets ferskhet. - Jo ferskere egget er, dess vanskeligere er det å skrelle, fastslår Jens Kirk Andersen, forsker og seniorrådgiver ved Fødevaremikrobiologi på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), overfor Videnskab.dk. Ifølge National Geographic Norge er et egg lettest å skrelle 7 til 10 dager etter at det kom ut av høna.

Temperér eggene

Klikk.no har tidligere skrevet en sak om hvordan du får perfekte kokte egg. I saken anbefales det å la eggene stå i romtemperatur i noen timer før koking. Det gjør eggene, og spesielt de som er helt ferske, lettere å skrelle. Om du ikke synes fremgangsmåten i videoen over var spektakulær nok, kan muligens trikset i videoen under være noe. Her tas lungene i bruk for å kvitte seg med skallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.