Slik fjerner du isen med sylteagurk-triks

Fem enkle triks til å fjerne glattisen.Det vanligste å strø med er salt, som smelter isen, og grus, som gjør underlaget ruere. Men det er også andre ting du kanskje har liggende som kan gjøre nytten.

Flere ønsker også å unngå salt, som kritiseres for å skade trær og annen vegetasjon, forurense vann og dammer på grunn av avrenningen, og gi rustskader på bilene.

SOL samler fem miljøvennlige måter du kan bekjempe glattisen på. 


 1. Kaffegrut


  Kunne ikke laste instagram  Kaffegrut fungerer godt mot glattisen, skriver Side2. Den påvirker ikke miljøet, og syren hjelper til med å smelte isen.


 2. Aske


  FOTO: Colourbox

  Aske fra vedovnen har samme effekt som kaffegrut, skriver Klikk. Men husk å passe på at du ikke drar asken inn i huset igjen.


 3. Sylteagurk-lake


  Kunne ikke laste instagram  Laken fra sylteagurk-glasset ditt kan bli et effektivt middel for å bekjempe speilblank is, ifølge National Geographic. Bland laken med litt salt, hell det i en sprayflaske, og spray løs.

  Sylteagurk-laken er blant annet brukt for å bekjempe is på veiene i New Jersey. Denne laken skal ifølge National Geographic fungere som vanlig saltvann.

  Den skal kunne smelte is helt ned til temperaturer på - 21 grader. I tillegg legger man igjen mindre salt i naturen enn om man hadde brukt rent salt.


 4. Granbar


  Kunne ikke laste instagram  Om isen kun ligger på et lite område, for eksempel like utenfor inngangsdøra, kan du legge granbar på isen. I tillegg til at det er dekorativt, unngår du også glattisen.


 5. Sand med varmtvann


  Kunne ikke laste instagram  Strøsand fungerer også godt mot glatta, og enda bedre effekt får du om du blader sanden eller grusen med kokende vann, skriver Dinside.

  Du kan bruke alle typer grus eller sand, men med varmt vann vil det fungere best med naturgrus som ikke er ensgradert.