Siv Jensen advarer boligkjøpere

Kan få store økonomiske problemer.

(upublisert) Opprettet

Finansminister Siv Jensen (Frp) advarer boligkjøpere med stor gjeld mot at de kan få store økonomiske problemer når rentene begynner å stige.

– Nordmenn har høy gjeld, og den øker fortsatt. De fleste har mye å gå på i sin privatøkonomi. Men mange kan også få store problemer hvis ting endres. Det kan bli mer krevende når situasjonen i norsk økonomi og næringsliv endrer seg, sier Jensen til Aftenposten.

Det er ikke et spørsmål om hvis, men om når renten går opp, påpeker statsråden.

– Det er opplagt at det vil skje på et tidspunkt, sier Jensen.

– Folk har et personlig ansvar for å betjene sine lån og ta høyde for høyere rente enn vi har i dag. Men det er også et samfunnsspørsmål, sier finansministeren.

Hun minner om at regjeringen har varslet at den skal legge fram en bred boligpolitisk strategi før sommeren.

Jensen intensiverer nå arbeidet for å unngå en norsk boligboble. Målet er å hindre at utsatte familier kan få gjeldsproblemer som igjen kan gi ringvirkninger for hele landets økonomi. Torsdag skal Jensen møte økonomer til rådslagning. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.