Ser fugene dine slik ut? Da bør du finne frem tannbørsten

5 grunner til å ikke kaste tannbørsten.

Ser fugene dine slik ut? Da bør du finne frem tannbørsten
(upublisert) Opprettet


 1. Rengjør fugene


  Fugene på badet kan være et herk å få vasket skikkelig. Men med en gammel eller ny tannbørste kan du få fugene skinnende rene.

  Leder for Lilleborgs forbrukerservice, Malin Skaar, tipser også om å bruke tannbørste til å vaske fugene. Bare husk å væte fugene først.

  - Du kan bruke Jif Skurekrem og en tannbørste for eksempel, eller enda enklere – et spesialprodukt som for eksempel Jif Baderomsskrubb, sier hun til Klikk.no.

  Tannbørsten kan også brukes til å rengjøre stekeovnen, som ofte kan være kronglete å komme til. Line Mercedes Åramnes fra CityMaid HjemmeService forteller til Abcnyheter at du gjerne kan kombinere rengjøringsmiddel og tannbørsten for å oppnå best effekt.


 2. Vaske sko


  Våren er i gang og mange har sikkert funnet fram tøyskoene. Men hvordan ser de hvite skoene egentlig ut etter fjorårets bruk? Er det litt møkkete trenger du bare å finne fram litt impregneringspray og en ren tannbørste, skriver Klikk.no.

  Bruk en impregnering som er for skinn og spray litt impregneringspray på sålen. Denne sprayen inneholder nemlig stoffer som gjør at den enkelt fjerner møkk fra gummi og plast. Deretter bruker du tannbørsten til å gni vekk flekkene.

  Du kan også bruke tannkrem til jobbeskoene dine, om flekke ikke forsvinner med vann og såpe.

  - Når den hvite sålen har blitt skitten, kan en fuktig klut med tannkrem gjøre susen. Bruk en tannbørste der smusset er ekstra sta, sier Andreas Malo Dyb, mangeårig sneaker-fantast og mannen bak det norske skomerket Kastel Shoes, til Klikk.no


 3. Våren er her: Gjør klar sykkelkjeden


  Mange har allerede fått sykkelen klar, men for deg som skal den ut på veien nå, må du huske å gå over både bremser, gir og kjede.

  Og når det kommer til kjeden kan du gjerne bruke en gammel tannbørste, skriver nettsiden sykkelvedlikehold.

  For å rense kjeden for grus og annen skitt, kan du ta diesel på en gammel spruteflaske, sprut litt diesel på kjeden og børst med en tannkosten. Deretter spyler du den med vann etterpå.


 4. Vaske PC-tastaturet


  Tastaturet på PCen eller Macen din blir ofte skinnet, og det samler seg mye bakterier og annen skitt der. Her kan du gjerne bruke en ny eller gammel (vasket) tannbørste. Den kommer lett til rundt alle tastene og fjerner støv og rester. Fukt tannbørsten, men ikke for mye, da for mye vann/fuktighet kan skade tastaturet/PCen.


 5. Bruk som skrubb mot tørre lepper


  Har du tørre og såre lepper, kan tannbørsten komme godt i bruk. Blant annet skriver VOUGE Australia at en myk tannbørste kan brukes til å fjerne tørr hud på leppene.

  Du kan enten bruke en leppeskubb, salt, kaffe eller sukker - så fukter du børsten og skrubber forsiktig. Du kan også påføre vaselin på leppene, skubb med tannbørsten, skyll av og påfør leppombade.


Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer