Vis mer

Så ofte bør du egentlig vaske toalettet

Mange vasker nok bakterieskåla for sjeldent.

(upublisert) Opprettet


Det er ikke alltid det er like gøy å vaske hjemmet, særlig er det mange som synes bad er ganske kjedelig å vaske. Sluk må ofte renses og du finner som regel hår, såperester og kalk både i dusjkabinett og do.

Men hvor ofte bør du egentlig vaske toalettet?

Vaskeekspert og fagsjef i ISS, Stig Ronander, forteller til KK.no renhold handler om hygiene og trivsel. Lar du det bli skittent nok, så kan det føre til at det blir uhygienisk.

– Det vi fokuserer på rent profesjonelt er de personnære flatene som vi hele tiden er i kontakt med. Toalett og vask er for eksempel viktigere å vaske enn vegg og tak, sier han. 

Mange vasker toalettet for sjeldent


Men hvor ofte vasker du egentlig bakterieskåla? Ifølge en undersøkelse gjort av YouGov for ISS, er det stor forskjell på på hvem som vasker og hvor ofte det gjøres.


I undersøkelsen kommer det fram at den gruppen som vasker badet og toalettet sjeldnest, er de som er single og ikke har barn, skriver abcnyheter.

21 prosent av denne gruppen i Norge vasker toalettet én gang i måneden eller sjeldnere. Til sammenligning vasker bare 8 prosent av samboende like sjelden.

Hvor ofte bør du vaske doen?


Rengjøringsekspert og rådgiver hos Teknologisk Institutt, Lena Furuberg, forteller til abcnyheter at man bør ha én vask i uken som hovedregel.

- Jo flere det er i husholdningen, jo oftere blir toalettet og badet benyttet. Det kan være at man da må rengjøre badet oftere enn én gang per uke, kanskje så ofte som tre ganger – avhengig av hvor skittent det er, sier hun.

Ifølge nettsiden Sheknows bør du vaske over toalettet én gang i uken og ta en sikkelig rundvask minst én gang i måneden.

Det går også an å ta noen forhåndsregler når det gjelder toalettet. Legg ned dolokket før du trekker ned, så slipper du at bakterier sprer seg i lufta og på ting i nærheten. Er det nødvendig bør du bruke dobørsten for å fjerne bakterier.

Du kan vaske toalettet med Cola


Coca-Cola skal visst være genialt å bruke til vasking. I tillegg til flisgulv på badet, rust og fastbrent mat i kasseroller og panner, skal Cola gjøre susen for doet, skriver Dinside.

Tøm en flaske eller colaboks i do og la det stå en times tid. Skyll ned og da skal toalettet være skinnende rent.

Du kan også bruke eddik når du vasker. Blant annet skal en blanding av natron og eddik være perfekt for å rense sluk og fjerne vond lukt.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.