Vis mer

Så ofte bør du egentlig vaske BH-ene dine

Gjør du det ofte nok?

(upublisert) Opprettet
Hvor ofte vasker du BH-ene dine? Trolig ikke så ofte som du egentlig burde.

Til tross for at BH-en også er helt inntil kroppen, vasker vi den ikke like ofte som truser og sokker. Ifølge ekspertene bør den faktisk vaskes etter to-tre dagers bruk.

- Området under brystene og ved armhulene er varme og svette. Derfor bør du vaske BH'en din hver andre eller tredje gang du bruker den, sier undertøysekspert Kelly Dunmore til Daily Mail.

Men sverger du til vaskemaskin, bør du likevel ikke overdrive.

- Overdreven vasking kan ødelegge elastisiteten, som er viktig for å bevare den riktige støtten, sier Lexie Sachs ved Textiles Lab på Good Housekeeping Institute til Cosmopolitan.

Hun mener det holder å vaske BH-en etter tre-fire gangers bruk, så sant du ikke har svettet mye. Det er ikke noe problem å bruke samme BH to dager på rad, men det kan være lurt å rullere mellom ulike BH-er i løpet av en uke. Da rekker en å lufte seg mens du bruker en annen.

Slik vasker du BH-en


Hvis du vil ha BH-ene dine skal holde seg fine lengst mulig, bør du styre unna maskinvask.

- BH-en slites mer hvis du vasker den i maskin, og vi fraråder derfor det. Selv om maskinen din har håndvaskprogram, er dette altfor tøft for en BH, og den kan lett bli ødelagt og miste fasong og farge, sier Frida Gunnarsson, daglig leder ved Det Lille Under på Paleet i Oslo til Klikk.no.

Hun anbefaler å håndvaske BH-er med et skånsomt vaskemiddel.

Dersom du likevel foretrekker å bruke vaskemaskin, bør du putte BH-en i en vaskepose og vaske den på et mildt program. Du bør ikke bruke tørketrommel, men la den tørke flatt.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.