Penger igjen på skatten? Nå får du svaret

I år kan du også sjekke på mobil.

I dag får 3,4 millioner nordmenn svar: Har de penger til gode på skatten – eller er restskatt i vente?

---> Sjekk selvangivelsen her

 

Årets selvangivelse er historisk. For første gang blir brevene fra Skatteetaten kun sendt elektronisk.

– Dette er en milepæl i selvangivelsens historie. Digitaliseringen har ført til at det aldri har vært enklere å motta og sjekke selvangivelsen, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Mobil-app

Natt til i dag ble selvangivelsen tilgjengelig på skatteetaten.no for 3,4 millioner nordmenn som allerede bruker Altinn-tjenesten. Mandag neste uke vil en elektronisk selvangivelse også være tilgjengelig for 1,2 millioner som til nå ikke har kommunisert elektronisk med myndighetene.

I år er det også for første gang mulig å sjekke selvangivelsen på mobilen. Altinn lanserte i juni i fjor en app som gir deg tilgang til meldingsboksen i Altinn.

I løpet av få år skal selvangivelsen gjøres enda enklere. Skatteetaten vil ha en mer løpende kontakt med brukerne, slik at skatteopplysningene hele tiden er oppdaterte.

– Bedre kontroll

– Det betyr at du får enda bedre kontroll på økonomien, og at du unngår eventuelle ubehagelige overraskelser, sier Holte.

Mer enn 50 millioner opplysninger fra blant andre arbeidsgivere, banker og barnehager ligger til grunn for de forhåndsutfylte selvangivelsene. Men selv om selvangivelsen blir stadig enklere, er det like viktig som før å sjekke at opplysningene stemmer, understreker Skatteetaten.

Frist for å levere selvangivelsen er 30. april. (©NTB)