Nå må du huske å vaske denne

Kan føre til brann.

(upublisert) Opprettet
I julen blir det ekstra mye steking av fet mat, noe som kan gå hardt utover kjøkkenvifta. Ifølge Dinside oppstår så mye som en fjerdedel av branner på kjøkkenet. Mange av brannene kunne vært unngått dersom kjøkkenvifta hadde vært rengjort.
- De som har forsøkt å rengjøre en avtrekksvifte vet at det samler seg store mengder fett i den. Fettet tar lett fyr ved overoppheting, sier Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening til Dinside. Det kan altså være lurt å forsikre seg om at kjøkkenvifta er fri for fett før julen begynner for alvor. Er du usikker på hvordan du skal gå frem for å få kjøkkenviften ordentlig ren, kan du følge instruksjonsvideoen nedenfor. Særlig filtrene er viktig å få fettfrie. Slik vasker du kjøkkenviften:  

Og slik fjerner du fett fra kjøkkenskapene:

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.