Møkka renner av vinduene

Glem alle kjerringråd om vindusvask.

Det hoper seg opp med pollen og støv på vinduene i løpet av sommeren. Har du vært sløv med vaskingen, er det nå på høy tid. Men pass på at du gjør det riktig. Glem alle kjerringråd eller alt foreldrene dine har lært deg. Når det kommer til vindusvask, er det enkle ofte det beste. SOL har samlet ekspertenes beste råd.

1. Bruk Zalo

- Å bruke avispapir, eddik eller nylonvask på vinduer er bare tull. Det tar lengre tid og det blir ikke skinnende rent, sier Oddgeir Gulbrandsen i ISS til nyhetsbyrået Newswire. Gulbrandsen har jobbet med vindusvask i 30 år, og mener det bare er ett middel som gir perfekt resultat. - Bland litt vanlig Zalo og en liten dæsj salmiakk i en bøtte med vann. Det gjør susen. Oppvaskmiddelet gjør glasset blankt, og salmiakken fjerner fettet. Når det kommer til vaskemidler, trenger du altså ikke å punge ut. Nal bør du derimot legge litt penger i. Kjøper du en nal med utskiftbar gummi, vil du ha den i mange år. (Artikkelen fortsetter under bildet) Ha utstyret i orden når du skal vaske vinduer.  (FOTO: Rolf Magnus W. Sæther/Newswire)Ha utstyret i orden når du skal vaske vinduer. (FOTO: Rolf Magnus W. Sæther/Newswire)

2. Vann og mikrofiber

Rengjøringsekspert Else Liv Hagesæther avslører til NRK at hun ikke bruker noen vaskemidler for å rengjøre vinduene. Hun sverger til kun en mikrofiberklut og kaldt vann. - Fukt mikrofiberkluten med kaldt vann og polere over flaten. Kluten sørger for å løse opp fett, trafikksot og flekker og legger igjen fukt på vinduet, sier Hagesæther til NRK. Deretter drar hun en nal over vinduet for å fjerne overflødig vann.

3. Vindusspylervæske

Har det allerede rukket å blitt kaldt der du bor, er det faktisk ingen unnskyldning for å ikke pusse vinduer. Med dette geniale trikset kan du ha reine vinduer året rundt. Hurra! Særlig når vintersola står lavt på vinduet, ser man hvor møkkete det faktisk er. En kanne vindusspylervæske til bil i vaskebøtta, hindrer vannet fra å fryse. Tilsett litt Zalo også, så er det bare å vaske i vei. Inne kan du vaske vinduene som normalt om vinteren. Hvis du aldri har vasket vinduer før eller er litt rusten - slik gjør du det: