Med dette trikset blir en skitten mikrobølgeovn som ny på få minutter

Med dette trikset blir en skitten mikrobølgeovn som ny på få minutter

Sitron kan brukes til det meste!

(upublisert) Opprettet 1. Rengjør mikrobølgeovnen


  En fuktig klut og litt sitron er alt du trenger for å fjerne fastbrente flekker og mat fra mikroen, skriver NRK. Kjør en skål med vann og en halv sitron i 30 sekunder på høy varme. Dampen vil gjøre slik at smusset løsner fra veggene i mikroen.

  Deretter er det bare å tørke over med en klut, og smusset forsvinner.

  I denne videoen fra Lifehack kjøres mikrobølgeovnen i tre minutter. Det kan være lurt å teste seg frem for å se hva som gir best resultat. 2. Ta knekken på bananfluer


  Når de først han inntatt kjøkkenet, kan bananfluer være vanskelig å bli kvitt. Men ikke med sitron-trikset.

  Kutt en sitron i to og legg halvdelene inn i stekeovnen. Fluene tiltrekkes av sitronen, så la ovnen stå med åpen dør over natten. Morgenen etter lukker du døren, skrur ovnen på 150 grader og venter noen minutter. Voilà, du blir kvitt fluene samtidig som du får en frisk og god lukt i rommet.

  NB! Husk å vask bunn av stekeovnen, så du får vekk alle bananfluene.


 3. Få skinnende rent bilvindu


  På vinteren danner deg seg ofte belegg på frontruta. Det kan hemme sikten og være vanskelig å bli kvitt. Men du behøver ikke å betale i dyre dommer for vaskemidler som holder frontruta ren og fin. En halv sitron gjør susen, skriver NRK.

  – Gni frontruta med sitronen så snart du ser antydning til trafikkfilm, og skyll med vann etterpå. Det skal ikke mer til for å holde belegget unna. Det enkleste er ofte det beste, sier Jan Ivar Engebretsen, kommunikasjonsrådgiver i NAF til NRK.

  Kunne ikke laste instagram 4. Legg sitron i oppvaskmaskinen


  Legger du en delt sitron i oppvaskmaskinen blir angivelig tallerkener og bestikk renere, skriver Side2. Det er viktig at sitronen er godt festet, så den ikke slenges rundt i maskinen. Dytt den ned i bestikkurven eller klem den fast en annet sted.


 5. Gni inn skjærefjøla med sitron


  Skjærefjøler blir hyppig brukt på kjøkkenet og det kan fort danne seg flekker som er vanskelig å få bort. Men med sitron og litt salt, kan du ta knekken på flekkene. Klikk.no har laget en oppskrift på hvordan du gjør det:

  1. Strø grovkvernet salt på fjøla.
  2. Gni en halv sitron med kuttsiden ned mot skjærefjøla samtidig som du klemmer ut saft.
  3. La det stå i fem minutter og vask ren med en våt svamp.


  Om fjøla er virkelig møkkete, kan du skrape med en stekespade eller lignende. Trikset virker både på tre- og plastfjøler. 6. Få bukt med vond lukt


  Lukter det vondt av søppelbøtta på kjøkkenet, kan du vaske den med sitron, melder Klikk.no. Klem saften av 1-2 sitroner ned i bunnen av søppelbøtta, ha i 2-3 teskjeer med natron og la blandingen virke i 5 minutter. Skyll så ut.


 7. Fjern flekker på badet


  Har det dannet seg irriterende kalkbelegg på badet som er vanskelig å få bukt med, kan sitron være effektivt. Gni sitron på flekkene, vent noen minutter og skyll rent. Pass på å ikke ha sitron direkte på fuger.

  Sitron kan fungere godt som erstatning for vaskemiddel også på andre områder av badet. Del en sitron i to og strø natron over skjæreflaten. Gni det på badekar og vasken for å få ta knekken på de vanskelige flekkene, skriver Diply.


 8. Blek håret


  Sprayer du jevnlig noen dusj med sitronvann i håret, vil du etter hver få en fin solbleket effekt, skriver KK. Del to sitroner i skiver og hell over vann så det akkurat dekker sitronene. Kok i en times tid, sil vannet og hell det over på en sprayflaske.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer