Lukter treningstøyet vondt? Prøv disse triksene

Bli gymmens velduftende frelser med noen enkle råd.

Når du trener så svetter du, og når svetten drar med seg bakterier blir det etter hvert vond lukt. Sånn er det bare, og det er helt naturlig. Ulukt etter trening kan likevel være vanskelig å få ut av klærne, særlig om du har syntetisk treningstøy. Men ikke fortvil! Prøv disse triksene for å få svettelukta av av treningsklærne dine.

Vannbad med eddik

Ved å legge klærne i en blanding av vann og eddik vil svettelukta i mange tilfeller forsvinne, skriver KK. De understreker at du bør bruke hvit, sju prosent eddik for å unngå at plaggene tar skade av det.  Også er det nok lurt å gi tøyet en skyll eller vanlig vask for å bli kvitt eddiklukta. DinSide har prøvd det samme trikset med stort hell, og melder om treningsklær som kom ut av vasken uten et snev av svettelukt.

Skyll det med én gang

Ammoniakksalter er et av bistoffene som skilles ut når kroppen svetter. Det er disse som fører til svettelukt. Ved å passe på at treningstøyet blir skylt og luftet så fort som mulig etter trening, løser du lettere opp saltene og reduserer risikoen for vond lukt skriver Oslo Sportslager. De fraråder også bruk av tøymykner, som kan tette porene i klærne og føre til sterkere lukt.

Skru opp temperaturen

– må du ta en vurdering på om du skal ta sjansen på å vaske plagget på 60 grader en gang i blant, for å bli kvitt smuss og sur lukt. Noen plagg vil tåle dette, andre ikke, forteller Malin Skaar fra Lilleborgs forbrukerservice til Aftenbladet.

Ingun Grimstad Klepp fra SIFO mener plaggene fint kan tåle høyere temperatur enn vaskelappen tilsier.

– Vi råder veldig sjelden folk å bryte vaskeanvisning fordi du da mister reklamasjonsretten. Men hvis valget står mellom å kaste plagget og å vaske det på 60 grader, da ville jeg jo prøvd det siste, anmoder hun i Aftenbladets sak.

Siden dette tipset går mot produsentens anbefalinger, er vår anbefaling at du prøver det om ingen av de andre funker.