Isbit-trikset kan redde 17. mai

Dårlig tid og rynkete skjorte? Et par isbiter kan løse problemet.

(upublisert) Opprettet
Man trenger nødvendigvis ikke et strykejern for å få vekk de verste rynkene fra skjorta. Har du en tørketrommel og noen isbiter kan mye av jobben gjøres «av seg selv». Vi testet dette trikset på ei rynkete bunadsskjorte i bomull. Skjorta la vi sammen med noen isbiter i tørketrommelen, og lot maskinen gå til isbitene var fordampet og skjorta tørr. Det tok bare noen få minutter. NB! Det er selvsagt viktig å sjekke at plagget tåler tørketrommelen før du tester dette ut selv. Teorien er at isbitene som smelter sammen med den varme luften damper ut rynkene i plagget. Da vi tok skjorta ut av tørketrommelen var det merkbart færre rynker i bunadsskjorta. Resultatet er nok ikke like glatt som om vi hadde brukt strykejernet, men det er betraktelig bedre enn utgangspunktet. Du kan eventuelt prøve med noen flere isbiter og litt lenger tid i maskinen for å ta knekken på flere rynker. Har du ikke tilgang på tørketrommel kan du også forsøke å henge skjorta i dusjen, et sted den ikke blir truffet av dusjstrålen, og skru på full effekt med masse varme. Dette skal også kunne dampe ut de verste rynkene.

Levert av

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.