Ikke la deg lure av 5G

- Det er et villedende begrep.

(upublisert) Opprettet

Forbrukerombudet mener det er villende når et et bredbåndsselskap markedsfører tjenestene sine med begrepet 5G, som gir assosiasjoner til mobiltjenester.

I mobilbransjen snakkes det mye om 3G og 4G, mens 5G hører fremtiden til. Bredbåndsleverandøren breiband.no bruker derimot begrepet om å levere nettilgang via radiofrekvensen 5,5 GHz.

Det er egnet til å skape forvirring, mener Forbrukerombudet , som ber selskapet om å slutte å bruke begrepet villedende.

– Når man ser begrepet «5G», er det naturlig å tenke at tilbudet må være hakket bedre enn 4G-teknologi. Forbrukerne kan dermed bli lokket til å bestille tjenesten på feil grunnlag, sier forbrukerombud Gry Nergård. Ombudet beskriver IT-bransjen som «en jungel av teknobabbel» for forbrukerne.

Breiband.no sier til bransjenettstedet Inside Telecom at de vil vurdere saken nærmere før de godtar kravet. Forbrukerombudet har bedt om en bekreftelse innen 2. februar. (©NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.