Har ullgenseren krympet? Hell balsam i vasken og gjør følgende

Trikset kan gjøre underverker for krympet ulltøy.Balsamen er ikke bare gull for håret vårt, den kan nemlig brukes til en del andre ting.

SOL har samlet noen av dem her:


 1. Når ullgenseren krymper i vask


  Det er nok flere av oss som har klart å krympe et av våre favorittplagg ved et uhell. Men ifølge KK og Dinside skal det gå an å «dekrympe» ulltøyet.

  For å fikse problemet er alt du trenger litt balsam og tålmodighet. 

  Fyll vasken med kaldt vann og bland inn 1/4 kopp balsam. Legg genseren eller ullplagget så flatt som mulig i vannet og la den ligge i cirka 15 minutter. Skyll genseren i rent, kaldt vann til all balsamen er ute.

  Etter dette vrir du opp plagget og legger det flatt på flere håndklær. Hold så fast genseren ved halsen mens du strekker den forsiktig ut.

  Når du har fått den tilbake i den størrelsen den hadde, lar du plagget lufttørke på et håndkle.

  Dinside påpeker at dette trikset ikke vil funke om stoffet har rukket å bli tovet. Dette virker kun om stoffet har blitt noe strammere.


 2. Fjerner sminke og renser sminkekoster


  Har du noen gang gått tom for sminkefjerner og ikke fått av all sminken med vann? Vel, da kan balsam være redningen. Ta litt balsam og vann på en bomullsdott og gni forsiktig av. Skyll godt med vann etterpå.

  Du kan også bruke hårproduktet til å rense sminkekoster, skriver nettsiden Buzzfeed. I tillegg vet vi at så å si det eneste som hjelper mot flokete hår en balsam.


 3. Gjør skjegget mykt


  Mange menn har kastet seg på den store skjeggbølgen, men det er ikke alle som er like gode til å pleie det hårete ansiktet.

  I en artikkel på Minmote kommer det frem at menn bør bruke balsam - sammen med sjampo - slik at skjegget blir fyldig og sunt.

  Det finnes naturligvis balsam-produkter som er laget spesielt til skjegget, men vanlig hårbalsam kan også gjøre susen!


 4. Fjerner flekker av rustfritt stål