Har du vært uheldig med rødvinen? Slik fjerner du flekkene

Dropp salt, prøv heller dette.Du har sikkert opplevd å vært uheldig og sølt rødvin en eller annen gang. Og på nettet finnes det mange kjerringråd om hvordan man kan fjerne ulike flekker på klær, møbler og tekstiler.

Men hvilket av rådene tar knekken på rødvinsflekker?

SOL har samlet 4 tips til hvordan du kan fjerne flekkene: 

 1. Hvitvin


   

  (FOTO: NTB scanpix)

  Er du villig til å bruke hvitvin til å fjerne rødvin, mener Ingrun Grimstad Klepp ved Sifo at dette trikset funker, skriver Klikk.no.

  Har du sølt rødvin skal du dynke rødvinsflekken i mer vin, før du skyller den i vann. Ifølge diverse rengjøringsnettsider skal hvitvinen «nøytralisere» rødvinen.

  - Jeg kan ikke svare på hvorfor dette skal fungere, annet enn at jeg syns det høres rart ut. Men du får jo skylt ut flekken med en gang. Om det er bedre å bruke hvitvin enn vann til dette spørs vel, men det er hvertfall morsommere, sier Klepp til nettsiden.

  Av ulike triks skriver nettsiden at hvitvinstrikset definitivt fungerer best.


 2.  Natron


  (FOTO: NTB scanpix)

  Natron er også et av rådene som blir trukket fram når det kommer til rødvinsflekker. Rajka Alisa hos Hvit Snipp renseri har følgende råd til vanskelige rødvinsflekker:

  - Hell to store skjeer med natron i lunket vann. La plagget ligge oppi noen minutter, så skal flekkene være borte, forklarer hun til Klikk.no.


 3. Kokende melk


  (FOTO: NTB scanpix)

  Har du vært uheldig å sølt rødvin på klærne, duken eller sengetøyet, skal kokende melk være redningen. Abcnyheter skriver at du kan koke opp litt melk i en gryte og dyppe tekstilet nedi slik at flekken blir dekt.

  Deretter lar du melken virke noen minutter. Nettsiden forklarer at rødvinsflekken vil være borte etter dette. Du kan gjerne kjøre plagget eller duken i vaskemaskinen etterpå.


 4.  Flytende vaskemiddel


  (FOTO: NTB scanpix)

  Tekstilekspert Malin Skaar mener derimot at flytende vaskemiddel gjør jobben.

  – La det flytende vaskemiddelet virke i cirka 30 minutter. Ikke skyll ut såpen, men vask plagget etter anvisningen. Er det et hvitt plagg, bruker du et vaskemiddel med blekemiddel, sier hun til Dinside.no.