Glem strikk-trikset. Her er de beste malingstipsene

Gjør malingen til en lek.

Maling er den enkleste og billigste oppussingen du kan gjøre og noe alle kan få til. Her er noen tips som kan hjelpe deg og kanskje også spare deg for litt penger.

Et klassisk triks er å sette en strikk over spannet som du kan bruke til å dra overflødig maling av penselen. Faren er at strikken ruller av og sprer maling utover. Praktiske Per har et langt enklere råd - med noe du garantert har for hånden når du maler.

I stedet for strikk, setter du noen biter maskeringstape tvers over åpningen av malingsspannet for å dra maling av penselen. Skal du flikke på noen flekker og maler rett ut av malingsboksen, fungerer tapen også som en ekstra sikring hvis du skulle være uheldig å helle på boksen.

Har du planer om å pusse opp? Abonner for flere tips.

Et hav av pensler


Det er utallige forskjellige pensler på markedet, og det kan være vanskelig å vite hva du skal velge. Det er alltid lurt å spørre hos en faghandler hvilken pensel som egner seg til ditt bruk.

- Jeg vil anbefale at du går for penselen som er litt dyrere, men som har bedre kvalitet, forklarer Praktiske Per i videoen.

Har du et begrenset budsjett, er det selvsagt ingenting i veien for å gå for en billigere pensel. De har oftere kortere levetid, så det kan være lurt å regne på om det lønner seg å kjøpe en dyr pensel som varer lenger eller satse på å kjøpe pensler etterhvert som de blir ødelagt.

Effektiv flekkfjerner


Babywipe er ikke bare for barnerumper, det kan også være fint å ha for hånden når du maler. I tillegg til å fjerne flekker effektiv på hender og gulv, er våtserviettene fine til å rengjøre redskaper når de er ferdig brukt.

Q-tips er perfekt for å påføre maling på små trange plasser eller hvis du er uheldig å dryppe litt maling på gulvet. Se flere smarte triks fra Praktiske Per i videoen.

Liker du videoen? Abonner for flere.