Dette superenkle trikset gjør oppvaskkluten ren og luktfri på to minutter

Du trenger ikke å grue deg til å rengjøre kluten.

(upublisert) Opprettet
Like sikkert som at middagslaging betyr oppvask, er det at oppvaskkluten før eller siden kommer til å bli skitten og lukte vondt. Å vaske den er derimot ikke selvsagt. Bør man hive den i vaskemaskina? Oppvaskmaskina? Vaske for hånd? Hvor varmt? Glem alt det der!

Om du gjør kluten gjennomvåt av varmt vann, vrir den opp og kjører den i mikrobølgeovn på full styrke i to minutter, dreper du alle de verste bakteriene. Da blir den dessuten luktfri.

 
Ikke bare for hurtigmat og pizzarester. (Foto: Alexander Mak/Colourbox)Ikke bare for hurtigmat og pizzarester. (Foto: Alexander Mak/Colourbox) Det samme trikset kan brukes for vaskekluter, svamper og annet utstyr som fort blir skittent. Men ikke glem å fukte dem! Hvis ikke kan de ta fyr. DinSide presiserer dessuten at du bør bytte kluten når den er synlig slitt, og gjerne vaske den på over 60 grader iblant for å fjerne smuss og flekker. Nå som du har spart deg masse tid på rengjøring, kan du jo fokusere enda mer på å bekjempe livsfarlige oppvaskkluter som den i videoen under:  
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer