Dette må du gjøre i hagen i juni

En vakker hage kommer ikke av seg selv. Det er et knippe viktige ting som må gjøres i hagen før måneden er omme. Her får du full oversikt.

(upublisert) Opprettet
Uansett om du har blomsterkasse i vinduskarmen eller flere mål med hage, nå er det tid for å forberede sommer og ferietid. Slik får du nemlig mest ut av blomstene og vekstene dine - langt utover høsten.

Dette må du gjøre i hagen før sankthans

Ikke glem vanningen! (Foto: Colourbox) Vi i Villa har en kjekk huskeliste for hva du må gjøre sommerblomstene, staudene, luking, rabarbra og prydbuskene. Sett av tid frem til sankthans for å rekke over det viktigste.

Kampen mot ugresset vinner du nå!

Hageeierens største fiende? Ta grep nå! (Foto: Colourbox) Bo Bygg og Bolig har luketipsene, pluss en rekke andre forslag til hva du skal gjøre utendørs resten av måneden.

Slik gjør du plantene klare for ferien

Sørg for at både inne- og uteplantene får nok vann når du drar på ferie (foto: OBP) Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP) sørger for at du ikke kommer hjem til visne planter (hvis du følger tipsene deres, vel og merke).

Det beste fra hagen i juni

Jordbær - kanskje det aller beste med juni? (Foto: Colourbox) Fiskars har blant annet oversikt over hvilke matplanter du må passe ekstra godt på nå for å få best resultat når du skal høste. Sjekk listen.

Del hagegleden - bli med på «1000 vakre hager»

Hager kommer i alle varianter - vis frem din! (Foto: Colourbox) Hageselskapet arrangerer hvert år «1000 åpne hager» der de inviterer alle hageeiere og ansvarlige for skoler, helseinstitusjoner, parker, botaniske hager, kolonihager, museumshager og andre over hele landet til å åpne hagene sine for publikum. Dato i år er 12. august, men du må melde deg på før 6. juli. Har du hagetips for juni? Del med oss i kommentarfeltet.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.