Vis mer

Derfor bør du putte natron i skoene dine

Og tre andre triks for å fjerne vondt lukt i skoene.

(upublisert) Opprettet


Vond lukt fra sko er noe mange, for ikke å si alle, opplever året rundt, men nå som våren og sommeren er rundt hjørnet er det kanskje særdeles aktuelt.

For mellom løpeturer utendørs i joggesko, eller bruk av småsko og sneakers uten sokker er kanskje tåfislukt fra skoene noe man opplever oftere enn om vinteren.

Heldigvis finnes det knep for å kvitte seg med sure og sjenerende lukten.

SOL byr på fire triks for å bli kvitt vond lukt fra skoene dine:


 


 1. Natron i kaffefilter
  DIY Shoe DeodorizersSee full written instructions here: http://bzfd.it/1V4DHXU

  Posted by Nifty on 4. april 2016  Natron her utvilsomt mange bruksområder, og er noe som bør finnes i et hvert skap i alle hjem.

  Alt du trenger å gjøre, i følge Buzzfeed, er å blande natron, eterisk olje og vann i en skål. Fylle halvannen spiseskje i et kaffefilter og putte det i skoene dine.

  Les også: 8 grunner til at du alltid bør ha natron i huset


 2. Kaffebønner


  Dinside er en nær sagt utømmelig kilde til tester, tips og triks, og det er inget unntak når det kommer til tåfislukt.

  De anbefaler å fylle skoene med kaffebønner og la de stå. I sin egen test glemte de av skoene og lot de stå i tre uker(!), men det holder kanskje med en dag eller to.

  Skoene sluttet ikke bare å lukte vondt, men kaffelukten ble faktisk værende.

  Hvordan og hvorfor kaffebønner absorberer den vonde lukten er de litt usikre på, men teorien er at at olje som frigjøres fra kaffen har noe med saken å gjøre.


 3. Kattesand


  At kattesand absorberer vondt lukt er ingen hemmelighet, all den tid den primært brukes for at huset ikke skal lukte kattepiss.

  Nettstedet Lifehacker mener at kattesand også er den beste måten å fjerne vond lukt i sko.

  De forteller at alt du trenger å gjøre for å fjerne lukten er å fylle en nylonstrømpe med en anstending mengde kattesand, legge den i skoene og la de stå i 24 timer.


 4. Eddik og sitron


  KK.no kan fortelle at en 50/50 blanding av eddik og varmt vann på en sprayflaske kan være løsningen på å fjerne vondt lukt fra sko. Spray skoene innvendig og la de stå over natten.

  Dette vil gjøre at det lukter eddik av skoene dine, så da fyller du et par rene sokker med en blanding av bakepulver og potetmel og legger en sokk i hver sko. Blandingen vil trekke til seg all fukt, og absorberer også lukten av eddik

  Avslutt "behandlingen" med å legge appelsin-, sitron- eller mandarinskall i skoene over natten. Da vil skoene lukte friskt og godt.

  Les også: 8 grunner til å ta frem eddiken


Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.