Åtte nesten gratis adventskalendere for barn

Du trenger ikke å betale i dyre dommer for å glede barna.

(upublisert) Opprettet
1. desember nærmer seg med stormskritt, og det er på høy tid å begynne å tenke på årets adventskalender. Har du verken tid eller lyst til å tømme lommeboka før det i det hele tatt er julaften, er det ingen grunn til å fortvile. Barnas adventskalender trenger slettes ikke å være et gavebonanza. Sett heller av litt tid, og lag en kalender som barna virkelig setter pris på. SOL har samlet åtte gode ideer til alternative adventskalendere.

1. Aktivitetskalender

Skriv ned ulike hyggelige aktiviteter på lapper og fordel det på alle kalenderlukene. Det kan være alt fra å bake pepperkaker, til å tenne bål, dra på biblioteket, spille brettspill eller ake med barna. På den måten gjør dere noe hyggelig sammen som familie, i tillegg får dere unna ting dere uansett hadde planer om å gjøre i desember. Dersom pepperkakebaking gjemmer seg bak en av kalenderlukene, slår du to fluer i en smekk. (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX)Dersom pepperkakebaking gjemmer seg bak en av kalenderlukene, slår du to fluer i en smekk. (Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX)

2. Bok-kalender

Finn frem en bok barna liker, og les et nytt kapittel hver dag. Sett av en fast tid på døgnet, og sørg for å gjøre det ordentlig hyggelig. Har dere ingen bøker med akuratt 24 kapitler, er det ingenting i veien for å lese flere bøker. Les et nytt kapittel for barna hver dag. (FOTO: COLOURBOX)Les et nytt kapittel for barna hver dag. (FOTO: COLOURBOX)

3. Klistermerkekalender

Gi et klistermerkehefte eller en liten bok i kalenderen 1. desember. Resten av ventetiden lar du barna få ett klistermerke hver dag som de kan klistre i boka si. Husk å variér motivene, så det blir spennende for barna å se hva de får neste dag. Gir du et nytt klistermerke hver dag, får barna til slutt en fin samling de kan se på senere. (FOTO: COLOURBOX)Gir du et nytt klistermerke hver dag, får barna til slutt en fin samling de kan se på senere. (FOTO: COLOURBOX)

4. Omvendt-kalender

Start med en helt tom kalender, og fest på en ny ting hver dag. Det kan være alt fra en tegning, til noe barnet har laget eller et minne fra en hyggelig opplevelse dere har den dagen. Lag julestjerner sammen og heng opp i omvendt-kalenderen. (Foto: Jan Haas / NTB scanpix)Lag julestjerner sammen og heng opp i omvendt-kalenderen. (Foto: Jan Haas / NTB scanpix)

5. Puslespillkalender

Kjøp et puslespill med 24 brikker eller mer og fordel det utover alle kalenderlukene. Passer du på å fordele slik at ikke alle brikkene som passer sammen kommer i samme luke, blir det ekstra spennende for barnet å se hva motivet blir til slutt. Deler du opp puslespiller opp flere dager, blir det spennende for barna å se hva bildet blir til slutt. (FOTO: SCANPIX)Deler du opp puslespiller opp flere dager, blir det spennende for barna å se hva bildet blir til slutt. (FOTO: SCANPIX)

6. Lærekalender

Er barnet ditt veldig interessert i et spesielt tema, er denne kalenderen super. Samle masse morsom fakta og spennende bilder om et tema og fordel det utover kalenderen. Kan være alt fra dyr eller barbie til biler eller tall. Gi barnet en lapp med bilder eller morsom fakta hver dag.  (FOTO: Katrine Nordli, Aftenposten)Gi barnet en lapp med bilder eller morsom fakta hver dag. (FOTO: Katrine Nordli, Aftenposten)

7. Nisselandsby-kalender

Slå både barnas adventskalender og julepyntingen i en smekk! Resultatet skal bli barnas egen nisselandsby. Gi en ny ting hver dag, som de små får i oppdrag å plassere i nisselandsbyen. Samtidig som det er stas for barna å få «sin egen» julepynt, er det spennende å vente på hva som skjuler seg bak neste luke i kalenderen. La barna få bygge sin egen nisselandsby. (FOTO: COLOURBOX)La barna få bygge sin egen nisselandsby. (FOTO: COLOURBOX)

8. Byggekalender

Kjøp et byggesett, og fordel de ulike delene utover kalenderen. Gi for eksempel en Legofigur én dag, og bruksanvisningen en annen dag. Da har barna et prosjekt gjennom hele desember, og må vente til selveste julaften med å gjøre byggesettet helt ferdig. Lego, Duplo og lignende er genialt å bruke for denne type kalender. Del opp byggesettet over alle kalenderlukene. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)Del opp byggesettet over alle kalenderlukene. (Foto: Lise Åserud / NTB scanpix)

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.