8 grunner til at du alltid bør ha natron i huset

8 grunner til at du alltid bør ha natron i huset

Kan brukes til mye mer enn bare mat.

(upublisert) Opprettet 1. Fjern fastbrent skitt i stekeovnen


  Skal vi tro The Instructables, er natron og eddik alt du trenger for å få bukt med en møkkete komfyr. Strø et lag med natron i ovnen og spray deretter på eddik. Bre skummet som danner seg over hele flaten du ønsker å rengjøre.

  Når blandingen har fått virke i omlag 20 minutter, gnir du med skuresvamp i små sirkler til overflaten blir jevn. Ifølge Klikk fungerer trikset overraskende bra, til tross for at det ikke tar de hardeste flekkene.

  Kunne ikke laste instagram 2. Rengjør badekaret


  For å få vekk såperester på badet, kan natron være effektivt, skriver Klikk.no. Bland natron med sitronjuice og rør til det får en deigaktig konsistens. Gni natrongrøten i badekaret og la det virke i en halvtime. Skyll så med varmt vann.

  Kunne ikke laste instagram 3. Og dusjhodet


  En del av dusjen som er lett å glemme når man vasker badet, er dusjhodet. I stedet for å skrubbe vanskelig møkk, kan du la natron gjøre jobben. Bland rundt 2,5 desiliter eddik med 1 desiliter natron. Hell det i en plastpose og fest den rundt dusjhodet med en strikk. La det virke en god stund, og skyll så av.

  Kunne ikke laste instagram 4. Gi blomstene nytt liv


  Blir snittblomstene dine fort livløse og daffe? Det kan natron faktisk gjøre noe med, skal vi tro eHow. Dryss litt natron i vannet, så holder blomstene seg friske et par dager lenger. Husk å etterfylle med vann.

  Kunne ikke laste instagram 5. Rengjør sølvtøyet


  Frister det ikke å gnikke og gnukke til sølvtøyet blir skinnende rent, kan du prøve natrontrikset. Ifølge Klikk.no, kan du blande 30 gram natron med noen teskjeer salt. Vask sølvtøyet som skal pusses og plasser det i en kasserolle med aluminiumfolie i bunn. Hell over natronblandningen og kokende vann slik at det dekker sølvtøyet.

  La sølvet ligge til det blir rent og tørk av.

  Kunne ikke laste instagram 6. Bekjempe vond lukt


  Natron absorberer lukt, er er midt i blinken for blant annet svette joggesko og skapet hvor du har søppelbøtta. Putt en skål natron i skapet for å få bukt med lukta, skriver Klikk.no. Det kan også være effektivt mot vond lukt i sluk.

  Om problemet er skoene, kan du strø natron på sålen og la det virke natten over før du fjerner pulveret.

  Kunne ikke laste instagram 7. Bruk natronsjampo


  Natron er et effektivt rengjøringsmiddel, så hvorfor ikke bruke det i håret også? Det er den mest kjente metoden når det kommer til nopoo - hårvask uten sjampo. Klikk.no har testet natronsjampo, og slik gjør du det: Blant natron med vann og massér blandingen inn i håret. Skyll ut med varmt vann etter 10 minutter.

  Natronpulveret har en høy pH-verdi og vil løse opp møkk når det blandes med vann. Partiklene som ikke blir løst opp, har en skrubbeeffekt på hodebunnen. Har du farget hår, bør du være forsiktig med å bruke natronsjampo, da det kan gå utover hårfargen.

  Du kan også bruke natron som erstatning for tørrsjampo. Påføre det i hårrøttene med en passende kost og massér det inn i hodebunn. Overflødig pulver kan du blåse vekk med en hårføner. Natron er litt mer tungvindt å bruke enn tørrsjampo på sprayflaske, men får definitivt jobben gjort.

  Kunne ikke laste instagram 8. Rens sluket


  Hell en pose natron i sluket. Deretter fyller du på med et par desiliter eddik og tilsvarende mengde kokende vann. La det virke 30 minutter og skyll godt med varmt vann.

  Blandingen er ikke sterk nok for tette sluk, men kan være effektiv om vannet renner litt trengt ned i røret.

  Kunne ikke laste instagram Legg til sol_no på SnapChat
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer