8 grunner til å ta frem eddiken

Du vil takke deg selv etterpå.

(upublisert) Opprettet


Eddik er utmerket til mer enn bare mat. Ikke bare er den billig å bruke, den er også effektiv og har utallige funksjoner i hjemmet:

1. Eddik renser vinduene på et blunk


Ifølge klikk.no fyller du en sprayflaske med like mye vann og eddik. Så sprayer du på vinduene og tørker av med en ren klut. Voilà!

2. Eddik tar knekken på bakterier


FOTO: Helge Mikalsen/NTB scanpixFOTO: Helge Mikalsen/NTB scanpix

Og du har bakterier flere steder enn du skulle tro. Så hva med å vaske tastaturet, rense kjøleskapet, vaske søppelbøtten eller ta en grundig vask på kjøkkenbenken?

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle opp en bøtte med vann og hive eddik i.

3. Eddik renser og fjerner lukt fra sluken


FOTO: NTB scanpixFOTO: NTB scanpix

Det sies at en blanding av natron og eddik skal kunne løse opp sluken din. Her er det ulike meninger om hvor bra denne kuren er på tette avløp, men på delvis tette avløp skal den gjøre susen.

Mojomagasin.no presenterer denne oppskriften:

Bland 2 til 3 spiseskjeer natron og 1 til 2 dl eddik, og hell det ned i avløpsrøret. La det virke i rundt 15 minutter, før du skyller med varmt vann for å få vekk rester som ligger i rørene.

4. Eddik er bra for klærne


Ikke bare tar den vekk vond lukt, eddiken fungerer også utmerket som tøymykner. Og så er det skånsomt for miljøet. Bare se hva BIR skriver på Instagram:Visste du at tøymyknere gjør håndklær vannavstøtende og stretchbuksen din slapp? Noen tøymyknere inneholder dessuten stoffer som kan være helse- og miljøskadelige. Da er det mye bedre å finne frem den miljøvennlige eddiken i stedet. En liten dæsj vanlig hvit 7 % eddik i skyllekammeret gir mykt tøy som lukter naturlig rent og friskt! #miljøtips #eddik #bossekspertene #BIR


Et bilde publisert av BIR (@birrenovasjon)

5. Eddik dreper flueproblemet


Har du fått bananfluer som irriterer vettet av deg? Ta frem eddiken i en liten skål.

6. Eddik gjør hagemøblene gode som ny


FOTO: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixFOTO: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Eller i hvert fall ren og fri for jordslag. Her finner du oppskriften.

7. Eddik kan fjerne ugress


Kunne ikke laste instagramSkal vi tro dinside.no, funker dette som bare rakker'n.

Men bruk kun eddikvannet der du ikke har planter rundt du vil ta vare på, det tar nemlig alt. Du bør med andre ord være forsiktig med bruk på plenen.

8. Eddik kan fjerne fett


Kunne ikke laste instagramErgo kan du rense vindusviskere, billykter og viften på kjøkkenet. Eller hva med å vaske grillristen før grillsesongen åpnes? Her er det bare fantasien som setter grenser.

Oppskriften er som over: bland eddik og vann.

PS. Det finnes forøvrig steder du ikke bør bruke eddik, da det kan gjøre mer skade enn gagn.Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer