7 svært vanlige oppvaskmaskin-tabber

Veldig mange begår den største feilen.

(upublisert) Opprettet

1. - Manuell skylling er den største feilen folk gjør når de bruker oppvaskmaskin


Det sier Tommy Christoffersen i Miele til NRK. Veldig mange skyller oppvasken før den settes inn i maskinen, men de fleste moderne oppvaskmaskiner analyserer hvor skitten oppvasken er.

– Hvis mye av smusset allerede er fjernet, vil maskinen senke temperatur og tidsforbruk. På 45 grader kan vaskeresultatet bli dårligere, med flere bakterier. Den ideelle maskintemperaturen hos vanlige husholdninger er 55–65 grader, sier Christoffersen.

Ifølge Miele gjør 95 prosent denne feilen.

2. - Pulver er mer effektivt enn tabletter


Ifølge Lilleborg bruker 70 prosent tabletter til oppvasken i dag. Men det er ikke smart ifølge eksperter NRK har snakket med.

- Pulver er mest effektivt uansett hvilken oppvaskmaskin du har, fastslår markedsdirektør Stian Normann-Arvesen i Miele Norge.

3. Bestikket skal stå ...


Dinside har kontaktet de største hvitevareprodusentene og anbefalingen er klar: Bestikk skal stå med skaftet ned i bestikkurven.

Nei, ikke sånn. Bestikket skal stå med skaftet ned. (Foto: SOL)Nei, ikke sånn. Bestikket skal stå med skaftet ned. (Foto: SOL)

 

4. Ikke glem å rengjør oppvaskmaskinen
Skyll spylearmene, tøm og vask filtrene. Holder man ikke oppvaskmaskinen ren, kan skitten vask bli resultatet. Dinside.no viser deg hvordan du gjør det.


5. Skarpe kniver bør ikke i oppvaskmaskinen


Skarpe kniver kan bli sløve og få rustflekker om man er uheldig med oppvasken.

- Jeg vil råde til å vaske kjøkkenkniven for hånd i lunkent vann med børste eller svamp, selv om man har en knivskuff i oppvaskmaskinen, sier matfaglig rådgiver ved Kulinarisk Akademi, Thomas Pettersen, til klikk.no.

6. Trefjøler og tresleiver skal ikke i maskinen


Den intense varmen i oppvaskmaskinen kan gjøre at treet sprekker. Noe som igjen kan føre til at vaskemidler blir sittende fast i sprekker, skriver ABC Nyheter.

Trefjøler hører ikke hjemme her. (Foto: SOL)Trefjøler hører ikke hjemme her. (Foto: SOL)

7. Hold sølv og stål for seg selv

- Blir det stående inntil hverandre, kan du få mørke flekker på sølvet, sier markedssjef Martine Marthinsen i sølvvareprodusenten Th. Marthinsen til dinside.no.

Har du veldig gammelt sølvtøy, som er laget før 1800-tallet, bør du vaske det for hånd.


Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.