7 smarte ting cola kan brukes til

Kan brukes til så mangt.

1. Cola i sjokoladekaka

Blir sjokoladekakene dine fort tørre? Lurer du litt cola i bakebollen (og i glasuren), skal kaken bli skikkelig saftig. Oppskrift på sjokoladekake med cola, finner du på for eksempel matbloggen Det søte liv.

2. Svidde gryter og panner

Har mat svidd seg fast i kasserolle- og pannebunnene dine? Et vanlig problem. Hell cola i grytene eller pannene og la det stå en stund før du vasker dem på vanlig måte, anbefaler nettstedet care2. Svimerkene skal gå mye enklere bort.

3. Rengjøre toaletter

Å bruke cola til å rengjøre toalettet, er etter hvert blitt et ganske så utbredt triks. Har du striper i doen, skal en stor flaske cola gjøre underverker. «La det stå en stund. Vask så rundt med dobørsten. Skinnende rent!», som en av Klikk.nos lesere skriver.

Kunne ikke laste instagram

4. Cola i klesvasken

Vanskelige flekker på klærne? Da kan det være verdt å teste om cola kan gjøre jobben. Ifølge cleanmyspace.com fungerer cola ypperlig som flekkfjerner. Tøm en colaboks sammen med klærne i vaskemaskinen og tilsett vaskepulver som vanlig. Cola skal også kunne hjelpe mot om det har satt seg vond lukt i klærne.

5. Rense kaffetrakteren

Det er fort gjort å glemme, men også kaffetrakteren trenger rengjøring. Dinside skriver om et triks som går ut på å fylle kolben med cola og la det stå noen timer, før du skyller. Dette skal fjerne kalk som legger seg på innsiden kolbeglasset. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)  

6. Cola som rustfjerner

Rust på sykkelen? En klut med cola gjør jobben enkel, skriver brightnest.com. Har du rustne skruer, beslag eller lignende, er det bare å legge dem i et glass cola, ifølge Aftenposten.

7. Cola mot snegler

Mange norske hageeiere sliter med plagsomme snegler i hagen. Ingen har vel funnet den perfekte løsningen for å bli kvitt problemet, men noen skal ha hatt god effekt av å sette ut en skål med cola.  Wisebread.com er blant nettstedene som anbefaler trikset.