7 grunner til at du ikke bør kaste kaffegrut

Kan brukes til så mangt.

(upublisert) Opprettet

1. Grut i hagen

Mange sliter med brunsnegler i hagen. Har du prøvd kaffegrut mot de slimete plageåndene? NRK snakket i fjor vår med Erling Fløistad, forsker ved Bioforsk Plantehelse på Ås. Han mener det finnes flere gode grunner til å bruke kaffegrut i hagen. – Jeg fjerner alt ugresset, og planter det jeg skal ha, og så dekker jeg jorda rundt med om lag en cm kaffegrut. For da skjer det minst tre positive ting på en gang: Gruten holder sneglene unna i lang tid, det stopper ugress, og det tilfører jorda næring, sier Fløistad til NRK. Dessuten skal kaffegrut redusere faren for at katter bruker bedene dine som toalett, skriver Dinside.

Kunne ikke laste instagram

2 Mot dårlig lukt

Vond lukt i kjøleskap eller fryser? Kaffegrut nøytraliserer lukt og kan derfor være løsningen om du ikke finner kilden til eimen. Expressen.se anbefaler at du tørker kaffegruten på et bakebrett, før du legger det i en skål og setter den i for eksempel kjøleskapet. Trikset fungerer også i større rom, som garderober eller husvogner, skriver avisen.

3. Grut som hudpleie

Kan kostbare peelingkremer byttes ut med restene fra en god kopp kaffe? Klikk.no skriver at fordelen med å bruke kaffegrut til peeling, er at gruten inneholder olje og derfor både smører og skrubber huden. Nettstedets sminkeekspert har prøvd, og konkluderer med at resultatet var «helt ok og en fin nødløsning». Kaffegrut blir brukt som hudpleie i flere varianter:

Kunne ikke laste instagram

4. Ripe i møbel

Nettstedet This Old House skriver at kaffegrut kan brukes til å dekke over riper i mørke tremøbler. Dypp en q-tips i kaffegrut og gni det over ripene. Nettstedet anbefaler at du tester kaffegrut på et lite synlig område først.

5. Lag kaffelys

Stearinlys og en kopp kaffe er jo en glimrende kombinasjon, så hvorfor ikke dra den litt lenger? Er du glad i duften av kaffe, kan et hjemmelagd kaffelys være tingen for deg. Ikke skal det være spesielt vanskelig å få til heller. Popsugar.com har laget en enkel gudie som viser deg vei.

6. Dyrk gourmetsopp

Kunne ikke laste instagram

Østerssopp er fantastisk matsopp. Og, ja, du kan dyrke den i kaffegrut. Mer om det, kan du lese på Aftenposten.no. Eller du kan se instruksjonsvideo på Youtube.

7. Rengjør med grut

Å fjerne aske fra peisen blir fort en støvete affære. Strø litt fuktig grut over asken, så blir det mye enklere å gjøre rent ildstedet. Expressen skriver at en klut med kaffegrut fungerer fint til å skrubbe av matrester og flekker i kasseroller og stekepanner. Men ikke bruk det på keramikk eller andre materialer som kan ta farge.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.