Vis mer

6 smarte måter du lett kan vaske med salt på

Supermiddelet alle har i hus.

(upublisert) Opprettet


Man har ofte huset fult av matvarer som kan brukes til rengjøring, uten at man er klar over det. Blant annet bør du alltid ha litt ekstra natron i huset - som kan brukes på mange geniale måter.

Men er det én ting de fleste av oss har i hus, er det salt. Og salt kan også brukes til vasking!

SOL har samlet 6 geniale triks du kan bruke salt til: 

 1. Rengjør sluk og avløp:


  Matrester og lukt bygger seg gjerne opp i kjøkkensluket over tid. Da kan du prøve å helle salt blandet med varmt vann ned i sluket regelmessig. Dette skal hjelpe mot lukt og holde fettet unna før det bygger seg opp, skriver nettsiden Foodmatters.

  Et annet triks er også å mikse sammen salt, natron og bakepulver. Hell blandingen ned i utløpet i vasken. Tøm deretter kokende vann på og la blandingen sitte på i minst to timer før du skyller godt gjennom med rent vann.


 2. Vask og skrubb jerngryter


  Klikk.no skriver at dersom du har jerngryter som trenger seg en real vask, bør du prøve å skrubbe de med olje og salt.

  Sett gryten på kokeplaten og la den varme seg opp til middels varm. Ha i nok olje (soyaolje fungerer fint) til at bunnen er dekket. Når oljen er varm tilsetter du 2-4 spiseskjeer med grovt salt, slik at det formes en slags grøt i bunnen av pannen.

  Så er det bare å starte skrubbingen.


 3. Fjern rust


  Trenger du fjerne rust fra kniver, vertøy eller andre gjenstander kan du prøve salt og sitron. Bland det sammen til en masse før du påfører det på rusten. Vent et par timer før du tørker det av med en klut.


 4. Multi-rengjøring


  Lag en blanding av salt og eddik. Denne kan du nemlig bruke på de aller fleste overflater i hjemmet, men være forsiktig med materialer som kan være sensitiv til eddik, som linoleum, marmor og voksede overflater, skriver Huffington Post.


 5. Flekker på teppet


  Huffington Post skriver også at man kan prøve å fjerne flekker på tepper med salt. For å få vekk flekker på gulvteppet, kan du prøve følgende: Lag en blanding av like deler salt, eddik og bakepulver. Gni på flekke, la tørke og støvsug opp.


 6. Vask ovnen


  Ovnen er for mange pyton å vaske, men med en blanding av salt, eddik og natron skal du fint klare å vaske ovnen. Det egner seg ypperlig for å rengjøre innsiden av oven, men også ovnsdøren. Gni blandingen på med en ren klut, før du skyll/vasker av.

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.