6 grunner til å ha bakepulver i huset

Kan brukes til langt mer enn baking.

1. Mørne kjøtt

Ja, bakepulver blir faktisk brukt til å mørne kjøtt, og da spesielt billigere kjøtt. Du får best effekt om du skjærer kjøttet i mindre biter - gjerne til bruk i wok eller lignende. Strø så bakepulver (ca. 1 spiseskje per 500 gram) over det rå kjøttet, og gni pulveret inn i med hendene. La kjøttet stå i et par timer. Deretter skyller du kjøttet med vann, og prøver å få bort alt bakepulveret. Tørk til slutt kjøttet med tørkepapir.

2. Stinkende sko

Stinker skoene? Prøv å dryss tre teskjeer bakepulver i skoene og la det stå over natten, anbefaler KK.

3. Vond lukt i kjøleskapet

Vond lukt i kjøleskapet irriterer, og noen ganger kan det være vanskelig å vite hvor lukta kommer fra. Foruten å rengjøre kjøleskapet, som man selvsagt skal gjøre, kan bakepulver fjerne vond lukt. Sett gjerne en åpen boks med bakepulver i skapet på permanent basis, skriver About.com. Bytt den ut etter noen måneder. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

4. Meldugg

Har du fått et hvitt pulver på plantene dine i hagen eller i stua? Da er sjansen stor for at de har fått sykdommen meldugg. Bioforsk skriver at bakepulver er effektivt for å bekjempe milde melduggangrep. Bland 1 ts bakepulver og 1-1,5 dl grønnsåpe i 1,5 liter vann og sprøyt på bladene.

5. Maur

Maur på terrassen, eller enda verre, innendørs, er et plagsomt problem. Bland bakepulver og melis, og strø der maurene holder til, skriver Klikk.no. Maurene dør når de spiser blandingen fordi de ikke tåler bakepulver.

6. Vaske stekeovn

Kunne ikke laste instagram

Å vaske en skitten stekeovn kan være et mareritt. Men også her kan bakepulver gjøre livet lettere. - Strø bakepulver og ha på litt vann i bunn av stekeovnen når du nettopp har skrudd den av, sier spesialrådgiver i renhold og innemiljø hos Teknologisk institutt, Lena Furuberg, til Klikk.no. La det virke noen timer før du vasker av.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder