5 ting som er greit å vite om skyllemiddel

Har du prøvd eddik-trikset?

1. Syntetiske klær

- Har du klær i syntetiske stoffer, dropp for all del skyllemiddel, har Ingun Grimstad Klepp i Statens institutt for forbruksforskning (Sifo), tidligere rådet overfor KK. Ifølge Sifo kan skyllemiddel bidra til at det setter seg lukt i klærne.

2. Hjelper mot tørr hud og eksem?

Personer med eksem eller andre hudproblemer blir gjerne rådet til å unngå skyllemiddel. Men ifølge en japansk studie, tidligere omtalt av NRK, kan skyllemiddel i klærne faktisk være bra om du sliter med tørr hud eller eksem. Skyllemiddelet bidrar til å redusere friksjonen mellom huden og klærne, ifølge studien. Astma og allergiforbundet skriver at enkelte med hudsykdommer anbefales å bruke skyllemiddel, men råder ellers til moderat bruk - blant annet av miljøhensyn. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

3. Håndklær som ikke absorberer?

I en sak på Dinside.no frarådes det å bruke skyllemiddel når man vasker håndklær, både kjøkken- og badevarianter. Anbefalingen søttes av Siv Egger ved Ikea. - Skyllemiddel reduserer nemlig absorberingsevnen til håndklærne, og bør derfor unngås om du ikke vil ende opp med håndklær som både trekker til seg mindre vann når du tørker deg, men som også føles hardere og grovere mot huden, sier Egger til Klikk.no.

4. Eddik-triks

For de som ønsker mykt tøy uten å bruke skyllemiddel, kan kanskje eddik gjøre susen. - Bruk en halv desiliter til en hel vask. Man trenger ikke være nervøs for at tøyet kommer til å lukte eddik. Det er så mye vann i en vanlig vask at lukten skylles ut, sier «profesjonell husmor» og innehaver av nettsiden husmoderen.dk, Ann-Alicia Ilskov til DR.dk. (Foto: Colourbox)(Foto: Colourbox)

5. Motvirker statisk elektrisitet

Får du støt når du setter deg i sofaen? Vask sofatrekkene med skyllemiddel eller bland vann og skyllemiddel i en sprayflaske og spray litt av væsken på putene, skriver Dinside.no. Samme nettsted skriver at trikset også fungerer om støt i bilsetet er problemet.