5 ting alle glemmer å rengjøre

Det er alltid noen bakteriebomber som går i glemmeboka.De fleste holder hjemmene sine ryddig og fine, og vasker rundt kanskje én gang i uken. Men selv om vi er flinke på å holde husene og leilighetene våre rene så er det alltid ting vi klarer å overse.

Les også: Disse tingene må vaskes oftere enn du tror

SOL har samlet fem gjenstander mange av oss glemmer av når husvasken skal tas:


 


 1. Kaffetrakteren


  Den brukes daglig, og produserer mengder av "det sorte gull", men det er nok mange som sluntrer unna med rens av kaffetrakteren sin.

  Salgssjef hos Norsk Kaffeinformasjon, Mona Hegrenes, tror grunnen til at forbrukerne er dårlige til å rense maskinene sine, er at de enten ikke kjenner til at det er viktig eller at de ikke husker det.

  - Rensemiddel for kaffemaskiner er tilgjengelig i alle dagligvarebutikker i Norge, men kanskje ikke så lett å få øye på. Dette er et produkt som ikke står på handlelisten til folk, så derfor er det viktig at rensemiddelet er godt synlig sammen med kaffen der hvor selges, sier hun til Klikk.no.


 2. Baderomsmatten


  (FOTO: Vanessa, Flickr.com (CC BY-NC-ND 2.0))

  Baderomsgulv kan være noe av det skitneste i hjemmet, og hvis du har en baderomsmatte foran vasken kan du sitte på en real bakteriebombe.

  - Baderomsmatter er spesielt utsatt for bakterier, bekrefter seniorforsker i SINTEF Byggforsk, Steinar K. Nilsen til Dinside.


 3. Ovnsviften


  Ikke bare kan ovnsviften være en kilde til matlukt og brannfarlig når den er skitten, men en ren vifte er mye mer effektiv for å fjerne matosen.

  - Over tid mens man lager mat samles det opp ganske store mengder fett i ventilatoren i viften. Ovnsviften bør rengjøres jevnlig, gjerne to-fire ganger i året. Hvis det blir veldig varmt på komfyren, og den tar fyr av en eller annen grunn, kan det begynne å brenne i ventilatoren, sier samfunnskontakt for Norsk brannvernforening, Håvard Kleppe, til Bergens Tidene.


 4. Fjernkontrollen


  (FOTO: Redjar, Flickr.com (CC BY-SA 2.0))

  Dette er nok en av de tingene i hjemmet som alle tar på nær sagt hver dag, noe som gjør at det er en av de verste bakteriebombene i hjemmet, skriver WebMD.


 5. Støvsugerfilteret


  En av fire har en støvsuger som er mer enn ti år gammel, og like mange har heller aldri bytte filter på støvsugeren sin, skriver Dinside.

  –Filterets oppgave er å rense den innkommende luften for støvpartikler og pollen. Uten en slik rensing vil konsentrasjonen av forurensing øke inne i huset, forteller kategorisjef for småprodukter hos Electrolux, Nina Lorentzen, til nettstedet.

  Filteret burde egentlig skiftes ut med et nytt én gang i året.


Legg til sol_no på SnapChat