Vis mer

5 feil vi alle gjør på badet

Heldigvis er det bare små grep som skal til for å rette de opp.

(upublisert) Opprettet
En britisk undersøkelse gjort på oppdrag for kosmetikkselskapet Imperial Leather fant ut at gjennomsnittskvinnen brukte hele 3276 timer på badet i løpet av et liv, mens gjennomsnittsmannen klarte seg med 1092 timer, altså under halvparten, skriver KK.no.

Og dette var kun for å pynte seg. Når man tar med dusjing, bading, vasking, og så videre blir tallet fort mye høyere.

Men til tross for lang tid brukt på badet er det mange tabber "alle" gjør som vi burde slutte med:

Ikke stikk Q-tips i øret


NRK kan fortelle at det understrekes på q-tipspakken at du aldri skal stikke noe inn i øregangen, men dette til tross er nok mange av oss som gjør det. Selv om det kan skade mer enn det gjør godt.


– I verste fall kan man skade de små beina i øret, som kan føre til vertigo og i verste fall hørselstap, sier øre-nese-hals spesialist og professer ved "Icahn School of Medicine, Boris Chernobilsky, til Time Magazine.
(FOTO: Martin Strattner, Flickr.com (CC BY-NC-ND 2.0))

Skift badehåndklærne oftere


Selv om det ikke ser ut som om håndklærne er skitne, kan de likevel bade i bakterier, skriver Dinside.

– Håndklær bør vaskes på minimum 60 grader for å få et hygienisk resultat. Når det er sagt så kan mange være mer bevisst på å henge håndklærne opp til tørk etter bruk og bruke det flere ganger før det går til vask, sier Malin Skaar, leder for Lilleborg Forbrukerservice, til Klikk.no.

Badehåndklær bør skiftes én til to ganger i uken, anbefaler hun nettstedets lesere.

Vent med munnskyll


De aller fleste av oss tar munnskyll rett etter tannpussen, men flere eksperter mener dette er feil.

– Dette gjør at de «ødelegger» hverandres effekt. Jeg anbefaler derfor folk å la det gå en halvtime mellom tannpussen og munnskyllingen, uttalte den britiske tannlegen Phil Stemmer til Daily Mail i 2013.

(FOTO: Vanessa, Flickr.com (CC BY-NC-ND 2.0))

Husk å vaske baderomsmatten


Baderomsgulv kan være noe av det skitneste i hjemmet, og hvis du har en baderomsmatte foran vasken kan du sitte på en real bakteriebombe.

- Baderomsmatter er spesielt utsatt for bakterier, bekrefter seniorforsker i SINTEF Byggforsk, Steinar K. Nilsen til Dinside.

Riktig tannpuss til rett tid


Ikke grip etter tannbørsten rett etter et måltid eller på morgenen når du akkurat har drukket et glass appelsinjuice. Ved å pusse rett etter mat øker du sjansen for å skade tannemaljen, skriver Health.com.

Og husk å pusse tennene dine om kvelden før du legger. Tannpuss om kvelden er i følge Norsk Tannpleieforening den viktigste. Grunnen til det er at natten når du sover er den lengste perioden hvor munnen er i hvile og syrepåvirkningen er konstant.

Mange er nok altfor kjappe med tannpussen. Det anbefalte er to minutter med børstetid der du er systematisk og grundig på tyggeflatene, utsiden og innsiden. Og ikke puss for hardt, da kan du få pusseskader.

Legg til sol_no på SnapChat

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Velkommen til vårt kommentarfelt

Vi setter pris på kommentarer til artiklene på sol.no. Husk at mange vil lese det du skriver. Hold deg til temaet og vær saklig. Vi gjør oppmerksom på at alle innlegg kan bli redigert eller fjernet av redaksjonen.