3 grunner til å droppe å re opp sengen

Midd elsker oppredde senger.


1. Sengeteppe gir flere midd


Ett gram støv på soverommet ditt med litt høy fuktighet kan inneholde hele 500 midd, skriver NRK. Flesteparten av de mikroskopiske edderkoppdyrene oppholder seg i senga og sengetøyet.

For å begrense antall midd, bør du droppe å re opp senga.

- La heller sengetøyet henge løst over gavlen slik at fuktigheten luftes ut. Å legge dyne og sengeteppe over madrassen når man står opp gir den beste grobunnen for utklekking av flere midd, sier seniorrådgiver Rose Lyngra i Astma- og Allergiforbundet til NRK.

Til tross for at midd dyret ikke er farlig, er det absolutt ekkelt. Forekomsten av midd er hyppigst om vinteren når vi oppholder oss mye inne.

Foto: Colourbox)Foto: Colourbox)

2. Det er trendy


Pleier du å re opp sengen for at det skal se bra ut, kan du puste lettet ut. Nå skal sengen faktisk se litt rotete ut, mener BoligDrøm.

I stedet for å bre over et sengeteppe hver morgen, kan du heller velge et pent sengetøy. La dynen ligge litt tilfeldig og innbydende i sengen. Det gjør ingenting om det ser ut som du nettopp har stått opp.

3. Du sparer tid


De færreste har et hav av tid til overs på morgenen. Dropper du å re opp sengen, kan du heller bruke de tre minuttene ekstra på en ekstra god frokost. Om kvelden er det bare å stupe i seng uten å tenkte på å måtte ta av sengeteppet.