Annonsørinnhold

Lån til båt

Trenger du lån til båt? I Norge kan man ha opptil 500 000 kroner i usikret gjeld. Du kan derfor velge å finansiere båten med et forbrukslån.

Check Det er helt uforpliktende
Check Det koster deg ingenting
Check Du får det beste tilbudet

Få tilbud på forbrukslån

1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet
1) Velg lånebeløp og ønsket nedbetalingstid
2) Fyll ut resten av søknadsskjemaet
3) Vi sender deg det beste tilbudet

Månedsbeløp

Lav rente

2 053 kr

7,9% nom.
9,31% eff.
kr 24 122 kost.
kr 124 122 tot.
Middels rente

2 301 kr

12,9% nom.
14,83% eff.
kr 38 962 kost.
kr 138 962 tot.
Høy rente

2 674 kr

19,9% nom.
9% eff.
kr 61 380 kost.
kr 161 380 tot.

Bankene vil vanligvis innvilge lån med opptil 5 års nedbetalingstid, og opptil 15 år dersom du refinansierer.

Skal du kjøpe båt?

Hvem har vel ikke lyst til å seile inn i solnedgangen med sin helt egen båt? Kjenne vinden ruske i håret, smaken av saltvann på huden og den deilige roen som bare finnes ute på sjøen. Dessverre er båtdrømmen langt unna for mange. Det er ingen hemmelighet at en båt kan være svært kostbar.

Noen velger derfor å søke lån til båt. Et lån uten sikkerhet er smidig og effektivt, men koster mer enn et lån med sikkerhet. Årsaken til dette er at långiver ikke stiller noe krav om at låntaker må tilby noen form for sikkerhet i bytte mot å låne penger. For långiver innebærer dette en økt risiko for å låne ut penger, og dette blir blant annet gjort opp for ved å sette en høyere rente.

Forbrukslån er til gjengjeld billigere enn å bruke kredittkortet. Dersom du har behov for lån til båt, er derfor et forbrukslån vanligvis det beste alternativet.

Les mer: Lån til scooter

I samarbeid med låneagenten Axo Finans kan du få hjelp med å finne lån uten sikkerhet med lav rente. Axo Finans sammenligner tilbud fra en rekke forskjellige banker og långivere, og presenterer det beste tilbudet for kunden. Det er både kostnadsfritt og uforpliktende å benytte seg av tjenestene til Axo Finans.

Lån til båt

Etter at du har sendt inn en lånesøknad hos Axo Finans, blir den samme søknaden videresendt til banker og långivere over hele landet. Du vil dermed spare tid på å sammenligne banker og långivere på egenhånd, og slipper å takke ja til et tilbud som var for dyrt fordi du ikke visste bedre.

Hva kan lånet brukes til?

Et lån til båt er et forbrukslån, hvor man ikke trenger å tilby banken noen form for garanti for at pengene skal betales tilbake. Lånet kan derfor brukes til hva som helst - enten det er til båt eller til å renovere baderommet.

I tillegg til å ta opp lån til båt, finnes det også mange andre gode grunner til å velge forbrukslån. Vanligvis har den som søker om forbrukslån behov for fleksibel økonomi i forbindelse med et prosjekt eller uforutsette utgifter. De vanligste årsakene til at folk søker forbrukslån er:

  • Behov for renovering
  • Uforutsette utgifter
  • Realisering av planer og drømmer
  • Refinansiering

Hvor mye kan man låne?

Lån til båt

Hvor mye du kan låne avhenger av flere faktorer. I Norge kan man ha opptil 500 000 kroner i usikret gjeld, men det er ingen garanti for at du får innvilget det beløpet du søker om. Alle bankene og långiverne som mottar søknaden din gjør en individuell risikobedømming av hvor attraktiv du er som låntaker.

Dersom långiver anser deg som en kunde med høy risiko, vil du få tilbud om en høyere rente eller få avslag på søknaden. Fremstår du derimot som en stabil og sikker kunde, vil du få tilbud om lavere rente og bedre vilkår. Ved å søke sammen med en medlåntaker kan du senke din egen risikoprofil.

Les mer: Lån til motorsykkel

Før du søker lån til båt

Før du søker om å låne penger er det greit å gå en runde med seg selv. Uansett om lånet skal brukes på båt eller noe helt annet, er et lån en stor økonomisk forpliktelse som man ikke bør påta seg med for stor letthet. Det kan derfor være lurt å stille seg selv følgende spørsmål før man i det hele tatt søker om lån:

  • Hvorfor trenger jeg å låne penger?
  • Klarer jeg å betjene lånet hvis renten går opp?
  • Har jeg mulighet til å spare penger i stedet for å låne?
  • Hvor mye penger trenger jeg å låne?

Det viktigste før du søker om lån er å være sikker på at du har evne til å betjene lånet i hele lånets løpetid. Du skal kunne betale inn avdrag og renter til avtalt tid ved siden av de vanlige utgiftene dine. I tillegg bør du være forberedt på renteoppgang.

Et godt tips er å sette opp et budsjett før du sender en søknad, og kartlegge din egen økonomi. Dersom det ser trangt ut bør du kanskje la være å søke lån til båt, og heller forsøke å spare pengene.

Her finner du flere nyttige lenker:

Beste forbrukslån

Refinansier forbrukslån

Søke forbrukslån

Forbrukslånskalkulator

Rente på forbrukslån

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer