Annonsørinnhold

Derfor er det lurt å refinansiere dyr gjeld

Sitter du på flere kredittkort og smålån? Får du flere regninger i måneden og er usikker på hvor mye du egentlig har igjen på hvert lån? Da bør du samle alle smålån og kredittlån i et refinansieringslån. Dette gir deg en bedre rente, færre gebyrer og en bedre økonomisk oversikt. Axo Finans sammenligner refinansieringslån blant 20 banker for å gi deg det beste lånet. I denne artikkelen skal vi ta en nærmere titt på hvorfor og hvordan refinansiering er lønnsomt.

Derfor er det lurt å refinansiere dyr gjeld

Hvordan fungerer egentlig et refinansieringslån?

Et refinansieringslån samler all gjeld uten sikkerhet under ett lån. Målet er en lavere rente på lånet. På denne måten får du kun ett lån å forholde deg til, og viktigst av alt - ved å kutte doble gebyrer og redusere rentekostnaden får du et billigere lån.

Gjennom Axo Finans kan du refinansiere lån uten sikkerhet opptil 500.000 kroner. Dette gjør du enkelt ved å fylle ut lånesøknaden på axofinans.no. Her oppgir du totalsummen av all gjeld og hvor lånene står. Axo Finans sender så søknaden videre til sine 20 samarbeidsbanker, og når samtlige har behandlet søknaden mottar du det beste tilbudet i retur. Enklere blir det ikke.

Velger du å takke ja til et lånetilbud vil banken ta seg av utbetalingen av den gamle gjelden, og du vil sitte igjen med kun ett lån å forholde deg til. Tjenesten er gratis og helt uforpliktende.

check icon

Det er helt uforpliktende

check icon

Det koster deg ingenting

check icon

Du får det beste tilbudet

Refinansier dyr gjeld her

Søknaden vurderes av 20 banker, slik at du får det beste tilbudet.

Eff. rente 15,90%, kr 100.000, o/5 år. Kostnad kr 40.256, totalt kr 140.256Hvilke kostnader sparer jeg?

Grunnen til at det er mye å spare på refinansiering er fordi renten på lån varierer hele tiden, både fra bank til bank og fra dag til dag. I tillegg kommer ulike lån med ulike gebyrer og betingelser. Ettersom renten endres hele tiden, er det lurt å innhente tilbud på ny rente ved jevne mellomrom.

Følgende punkter gjør at du sparer penger på refinansiering:

Nominell rente

Den nominelle renten er grunnrenten på lånet. Denne bestemmer banken ut i fra markedet og individuelt for hver søker. Ved å samle lån vil du mest sannsynlig få tilbudt en lavere nominell rente. Både fordi renten kan ha endret seg, og fordi bankene ønsker et større lånebeløp å betjene.

Effektiv rente

Den effektive renten er den nominelle renten pluss alle gebyrer. Det er denne renten som forteller deg hva totalkostnaden på lånet er.

Kostnader og gebyrer

Alle lån kommer med kostnader og gebyrer, men noen lån kommer med flere enn andre. Eksempler på dette kan være termingebyrer, bruksgebyr (kredittkort), etableringsgebyr, kortgebyr osv. Ved å samle alle lån i et stort lån vil du kun ha ett lån med gebyrer. Særlig kredittkort har mange fordyrende gebyrer.

Så mye kan du spare

Kredittkort og smålån er de dyreste lånene på markedet. Dersom du sitter på slike lån, vil du garantert spare mye hver måned på å refinansiere disse i et nytt lån.

Du kan spare mye på å refinansiere. Har du 150.000 kroner i kredittkortgjeld kan du spare over 30.000 kroner ved å flytte gjelden til et lån uten sikkerhet. Den vanligste renten på kredittkort i Norge er 21,96%. Gjennom Axo Finans kan du få en rente fra 7,9% til 19,90%, og det er gratis og uforpliktende å søke.

Andre nyttige artikler:

Derfor er det lurt å refinansiere dyr gjeld

Billig forbrukslån

Forbrukslånkalkulator

Beste forbrukslånet

Forbrukslån

Vi bryr oss om ditt personvern

sol er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer